Lichtbronnen

178
Kleur
Materiaal
Lichtbron type
Volt
Watt
dimbaar
Tonen

Lichtbronnen

Compacter, efficienter en persoonlijker dan ooit tevoren. De technologie in energiebesparende lichtbronnen is de afgelopen 30 jaar drastisch verbeterd.

De snelheid waarmee de technologie vooruit is gegaan is adembenemend: de eerste lichtbronnen waren te groot, traag en straalden alleen koude tonen wit licht uit. Na verloop van tijd zijn ze echter compacter en efficienter geworden. Tegenwoording kunnen klanten uit verschillende optioes kiezen en precies vinden wat ze zoeken. Dit is de reden waarom energiebesparende lampen de conventionele lichtbronnen, die in veel landen worden verboden, beginnen te vervangen. Osram biedt een uitgebreid assortiment LED-lamppen die eruitzien en aanvoelen als hun traditionele gloeilamp tegenhangers.

Halogeen vs LED:
Halogeenlampen, varierend van kleine spots tot grote plafondlampen, hebben een kortere levensduur (ongeveer 2000 uur) en bereiken vaak hoge temperaturen als ze branden. Hoewel dit soms een probleem kan zijn, kan het in sommige situaties ook van pas komen, zoals op een bouwplaats of in een garage tijdens de winter. Samen met de hogere temperaturen lijken halogeenlampen ook iets helderder. LED-lampen hebben een veel langere levensduur (10.000 - 30.000 uur) en verbruiken minder energie.

Osram MR16 en PAR16 LEDs zijn een ideale vervanger. In tegenstelling tot eerdere LED-lampen, worden de nieuwe modellen geproduceerd in afmetingen die vergelijkbaar zijn met hun halogeen-alternatieven. En dankzij het gebruik van echt glas zijn ze moeijlijk te onderscheiden van echte halogeenlampen. Bovendien verbruiken ze een fractie van de energie die nodig is voor hun halogeen-tegenhangers. Deze nieuwe lampen kunen worden gedimd en de beste modellen kunnen tot 40.000 uur verlichting weerstaan.

De efficientie, het ontwerp en de kwaliteit van Osram-lampen zullen zeker indruk maken.